Generali Sigorta A.Ş

Sömestr Tatili Yoluna Koyulmadan Bu Uyarıları Dikkate Almalı

İlk Yayınlanma: 04.06.2018 Generali Sigorta Son Düzenleme : 30.09.2021

Okulların sömestr tatiline girmesine çok kısa bir zaman kala, dört gözle beklenen yolculuklara çıkma vakti de geliyor… Uludağ‘dan Kartalkaya ve Kartepe‘ye hem sportif hem de eğlence açısından dolu dolu programlar vaat eden kayak merkezleri de tatil planları arasında en ön sıralarda yer alıyor. Yola çıkmadan önce sadece valizini hazırlamak konusunda değil, yolda ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler için de hazırlıklı olmalı. Kış tatiline araçlarıyla çıkacak, özellikle de karlı bölgeleri tercih edecek olanlar sömestr tatili yoluna koyulmadan bu uyarıları dikkate almalı.

Tatile Çıkmadan Önce

  • Stresli bir yolculuk yerine keyifli ve beklenmedik durumlara hazırlıklı olmak için önce aracınızın kış şartlarına hazır olduğundan yani teknik durumunun kontrollerinin yapıldığından, motor yağının değiştiğinden, antifirizli cam suyunun olduğundan, aküsünün dolu olduğundan, araç basıncının dengeli olduğundan; araç içinde yangın söndürücü, ilk yardım çantası, takoz ve çekme halatı, el feneri ve yedek sigorta gibi gerekli ekipmanın yer aldığından emin olmalısınız.
  • Aracınızın kış şartlarına hazır olması kadar, trafik kurallarına gösterilecek özen ve zorlu durumlarda sakinliği elden bırakmayıp soğukkanlı olmak da önemli. Buzlu ve karlı yollarda araç kullanmak zorlaşır ve daha çok dikkat gerektirir.
  • Kış sezonuyla birlikte araç lastiklerinin kış lastiği olmasının önemi, burada bir kere daha çıkıyor karşımıza. Aracınızın karlı, buzlu yolda yol tutuşunun artması hem kendiniz ve aracınızdakilerin hem de trafikte bilinçli bir sürücü olmak için kış lastiği kullanımını ihmal etmeyin.
  • Sürüş güvenliği açısından trafik kuralları ve güvenli sürüş ilkelerine harfiyen uymanın önemini bir kere daha hatırlatıp; yola koyulmadan önce hava-yol durumunu kontrol etmekten direksiyon başına geçmeden önce uykunuzu almış ve zinde olmanın önemine kadar en küçük detayı bile atlamamanızı öneririz.
  • Harita ya da mobil uygulamalardan yol aranması gereken durumlarda; yol rotasını önceden incelemiş olup, duruma hakim olmak işinizi kolaylaştıracak. Bu gibi durumlarda, mola verip (uzun yollarda bol bol mola vermek sürüş emniyeti açısından atlanmaması gereken de bir detay) aracı güvenli bir bölgeye park etmek en önemli detaylardan biri. Gerekli durumlarda uzun yolda direksiyon başındaki kişiye destek olacak yardımcı pilotlara da iş düşüyor elbette!

Keyifli ve unutulmaz bir kar tatiline çıkarken ve dönüşte, en basiti bile önem arz eden bu kurallara uymayı ihmal etmeyip; yolda başınıza gelebilecek beklenmedik durumlara karşıysa aracınızı kasko sigortası ve trafik sigortası ile güvenceye alıp; yolculuğunuzu riske atmaktan kaçınabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

DASK Başvurusu için Gerekli Belgeler

DASK Başvurusu için Gerekli Belgeler

Dünya üzerinde zaman zaman yaşanan tektonik hareketler; deprem ve zemin kaymalarına sebep olarak büyük can ve mal kayıpları oluşturur. Türkiye’nin de...

Devamını Oku
LPG Yakıt Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

LPG Yakıt Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılır?

LPG, ham petrolün rafinerilerde benzin ve mazot gibi türevlere ayrıştırılması ile ortaya çıkan ve günümüzde en fazla kullanılan araç yakıt türüdür. LP...

Devamını Oku
Anlaşmalı Kaza Tespit Tutanağı Doldururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Anlaşmalı Kaza Tespit Tutanağı Doldururken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yol bozuklukları ya da diğer çevresel faktörlerin yanı sıra dikkat dağınıklığı, hız tutkusu, kural tanımazlık gibi nedenlerden ötürü sıklıkla rastlana...

Devamını Oku