DASK Başvurusu için Gerekli Belgeler

İlk Yayınlanma: 12.01.2018 Generali Sigorta Son Düzenleme : 01.10.2021

Dünya üzerinde zaman zaman yaşanan tektonik hareketler; deprem ve zemin kaymalarına sebep olarak büyük can ve mal kayıpları oluşturur. Türkiye’nin de konum olarak yüksek riskli deprem kuşaklarından birinde yer alması ve geçmişten bu yana ülkemizde büyük kayıplara sebebiyet veren depremlerin yaşanması haliyle ileri zamanda da yaşanabilecek olası deprem risklerine karşı önlem alma zorunluğunu getirdi. Bu gibi olası durumlara karşı alınabilecek en güvenilir çözüm yolu ise bilindiği üzere deprem sigortası yaptırmaktır. Türkiye’de 17 Ağustos depremi öncesinde zorunlu tutulmayan Dask sigortası; günümüzde her meskenin yaptırması zorunlu hale gelen bir sigorta çeşididir. Buna karşın ülkemizde hala deprem sigortası yaptırmayan kişilerinde var olduğu bilinmektedir. Oysa Dask sigortası; olası bir deprem sonucunda oluşabilecek maddi zararları tam anlamıyla karşılayan ve maddi güvenliğinizi korumanıza yardım eden bir sigortadır. Deprem sigortası hakkında yanlış bilinen bilgilerden biri de olası bir deprem sonrasında Dask’ın; sigortalının uğradığı zararı karşılaması için konutun tamamen zarar görmüş olması gerektiğidir. Oysa Dask teminatı altında olan konut; ister kısmi ister tamamen zarar görmüş olsun sigortalaya gerekli ödemeler gerçekleştirilir. Çünkü Dask teminatı altında olan konutun; ana duvarları, bahçe duvarları, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarları, sahanlıkları, çatısı, bacaları, istinat duvarları, koridorları, tavan ve tabanları, merdivenleri, asansörleri ve bunlara benzer nitelikteki tamamlayıcı tüm bölümleri bir arada ya da ayrı ayrı olmak üzere güvence altına alınır. Deprem sigortasının primi belirlenirken ise bazı kriterler göz önüne alınmaktadır. Bunlar; binanın bulunduğu deprem risk bölgesi, binanın yapı çeşidi, meskenin brüt yüz ölçümü gibi kriterlerdir. Bu sayılan kriterler göz önüne alınıp yapılan değerlendirmeler sonucunda o yıl için belirlenen azami teminat tutarları çerçevesinde Dask primi hesaplama işlemi gerçekleştirilir.

DASK Fiyatını Öğren!

Dask Sigorta Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Dask sigortası yaptırırken temin edilen bilgiler tamamen sigortalının beyanına göre yapılır. Bu nedenle bilgi teyidinde yaşanan olası tüm durumlardan doğacak sorumluluklar sigortalıya ait olduğu kabul edilir. Bu nedenle sigorta yaptırırken bilgilerinin doğru olduğuna emin olmanız sonrasında bir sorun yaşamamanız için fazlasıyla önemlidir. Dask yaptırmak için ise aşağıda yer alan bilgileri sigorta şirketinizle paylaşmanız gerekecektir. Bunlar;

Sigortalıya Ait Bilgiler:

  • Sigortalının adı
  • Sigortalının ikamet ettiği adres
  • Sigortalının ikamet ettiği adresin telefon numarası
  • Sigortalının cep telefon numarası
  • Sigortalının vergi kimlik numarası (tüzel kişiler için)
  • Sigortalının TC kimlik numarası,

Sigortalanacak Binaya Ait Bilgiler:

  • Tapu bilgileri ( parsel, ada, pafta, sayfa no ve mesken tapusu ya da arsa tapusu)
  • Sigortalanacak yerin açık adresi
  • Binanın inşa yılı
  • Binanın yapı tarzı (çelik, betonarme karkas, yığma kagir, diğer)
  • Binanın toplam kat sayısı
  • Binanın hasar durumu ( hasarsız, hafif hasarlı, orta hasarlı)

Sigortalanacak Meskene (Daire) Ait Bilgiler:

  • Metrekare cinsinden konutun brüt yüz ölçümü
  • Konutun kullanım şekli ve çeşidi (mesken, ticarethane, büro ve diğer)

  Generali'nin Süper Evim Konut Sigortası'nı gördünüz mü? Yaşanabilecek zararlara karşı konutunuzu güvence altına alabilir, ihtiyaçlarınıza göre konut sigortası oluşturabilirsiniz.