Generali Sigorta A.Ş

Otomobilinizde Mutlaka Bulunması Gerekenler

İlk Yayınlanma: 25.04.2018 Generali Sigorta Son Düzenleme : 29.11.2022

Daha önceki bir çok yazımızda da yer verdiğimiz gibi, otomobil kullanmak; trafik kurallarına uyup, etrafa saygılı olunduğunda daha keyifli olup ve risklere daha az ihtimal yaratır… Bilinçli bir sürücü olmanın temelleri arasında yer alan trafik kurallarına uymak sadece emniyet değil hem sürücünün hem araç içinde yer alan diğer yolcuların hem de trafikteki diğer otomobillerin içindekilerin, yayaların ve canlıların emniyeti için vazgeçilmez olmalıdır. Önemsiz gibi görünen bazı kuralların herbirinin anlamı bulunur ve trafikte işi kolaylaştırır. Sadece trafik kuralları değil, sürücü olarak atlanmaması gereken detaylar da aynı derece de önemlidir. Örneğin her otomobilde mutlaka bulunması gerekenler konusu… ‘Ne olacak ki ehliyet, ruhsat bir de ilk yardım çantası yanımdaysa, yeterli’ demek doğru bir yaklaşım değil. Hem kurallara uymak hem de trafikte işinizi kolaylaştırmak için otomobilinizde mutlaka bulunması gerekenler neler, neden ihtiyaç duyulur?

Kasko Fiyatını Öğren!

Otomobilinizde mutlaka bulunması gerekenler arasında elbette aracın ruhsatı, trafik sigortası belgeleri, egzoz emisyon pulu ve araç muayene belgesi gibi yasal belgeler yer alıyor. Ayrıca ilkyardım çantası, yangın söndürücü, el feneri, üçgen reflektör, stepne mutlaka yer almalı. Yanı sıra lastiğiniz patladığında ihtiyaç duyacağınız bijon anahtarı, kriko ayrıca farlarınız bozulduğunda hem görüşünüzün kısıtlanmaması hem de trafik cezasından kaçınmak için yedek ampüllerin aracınızda bulunması vazgeçilmezdir. Yaklaşan yaz aylarına hazırlık olarak, görüşünüzü etkileyecek, ön camlardaki kirlenmeye karşı cam temizleyici, park halinde araç içindeki ısının artmasını engellemek üzere güneş siperliği de atlanmaması gerekenler arasında. Yine; uzun saatler sürebilen trafik ya da yolda kalmak gibi beklenmedik durumlara karşı hazırlıklı olmak adına otomobilinizin bagajında sıkça değiştireceğiniz temiz içme suyu ve enerji verecek atıştırmalıklar, gerektiğinde sıcak kalmanızı sağlayacak battaniye, ihtiyaç halinde kullanmak üzre hijyen ürünleri de eksik olmamalı. Beklenmedik durumlara karşı tedbir alıp, bu araç-gereçleri otomobilinizde bulundurmak gerekli olduğunda hayatınızı kolaylaştırcak. Yine beklenmedik durumlara karşı tedbir almak için kasko değerleri ile araç sigorta fiyatları konusunda bilgi edinmeyi de atlamamalı!

Benzer Başlıklar

<strong>Ruhsat Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?</strong>

<strong>Ruhsat Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?</strong>

Belli dönemlerde aracınızın ruhsat yenilemesinin yapılması yasal bir zorunluluktur. Araç ruhsatlarının nasıl yenileceğini bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Devamını Oku
Plaka Yenileme ve Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Plaka Yenileme ve Değiştirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Plaka yenileme ve değiştirme işlemleri hakkında detaylı bilgiler edinmek ve adım adım yapılması gerekenleri öğrenmek için hemen tıklayın.

Devamını Oku
Sovtaj Nedir?

Sovtaj Nedir?

Sigorta şirketleri, hasar görmüş bir malın veya hasar görmeyen kısımların sigortalının onayı ile satılmasını sağlar. Gelire dönüştürülen veya hasar gö...

Devamını Oku