- 02.03.2015
- Güncelleme : 05.09.2023
- İstatistikler
Yaşam risklerle dolu: En güvenilir saydığımız evimizde, uçak seyahatinde ya da yolda yürüyüş esnasında arkadaşımızla yaptığımız sohbet anında başımıza gelebilecek planlamadığımız riskler ölümcül ya da bizi ve sevdiklerimizi ömür boyu sakat bırakacak bir kazaya sebep verebilir. Güvenli bir yaşam için kendimizi ve sevdiklerimizi Ferdi Kaza ürünleri ile güvence altına almak zor zamanlar için kurtarıcı olabilir. Ferdi Kaza Sigortasıyla yaşamın risklerine karşı güvence kapsamınızı genişletin…
Beklenmedik bir zamanda ve şekilde yaralanmalara, can ve mal kayıplarına neden olan olay olarak tanımlanan kazalar yaşamın sevimsiz sürprizleri olarak karşımıza çıkıyor. Trafik, spor, iş, ev, endüstriyel ve doğa/kitlesel olaylarda paniklemeden doğan kazalar, Türkiye’de ölüm nedenleri arasında dördüncü sırada yer alıyor. Ölümle sonuçlanmayan kazalar ise önemli sakatlıklara yol açabiliyor. Maluliyet yaratan kazaların yüzde 41,17’si ortopedik, yüzde 25,45’i görme, yüzde 11,03 işitme ve yüzde 9,33’ü ise zihinsel olmak üzere kişilerde kalıcı sakatlıklara neden oluyor. Son 45 yılda Trafik Kazalarında 234.812 Kişi Hayatını Kaybetti Dünyada yaralanma nedenli ölümler tüm ölümlerin yüzde 12’si iken bu oranın yüzde 25’ini trafik kazaları oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2010 yılında yaptığı araştırma 1.24 milyon insanın trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini ortaya koyuyor. Orta ve düşük gelirli ülkelerde ölenlerin üçte biri yaya ve motosiklet kullananlardan oluşuyor. Türkiye, Brezilya, Kamboçya, Çin, Mısır, Hindistan, Kenya, Meksika, Rusya ve Vietnam dünyada trafik kazalarına bağlı ölümlerin yüzde 48’inin yaşandığı ülkeler olurken, ülkemizdeki 5 – 44 yaş arasındaki kişilerin ölüm nedenleri arasında trafik kazaları 3. sırada yer alıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ve Trafik Güvenliği Dairesi Başkanlığı Temmuz 2014 Raporu ele alındığında çarpıcı sonuçlar çıkıyor. İstatistiklere göre 1970-2015 yılları arasında trafik kazasında ölen kişi sayısının 234.812, yaralanan kişi sayısının ise 4.788.818 olduğu görülüyor. Türkiye’de 6 Milyon Kişi Ev Kazasına Uğruyor Ev kazaları da en sık karşılaşılan ve aynı zamanda ölümcül olmasının yanında kalıcı sakatlık yaratabilen kazalar arasında bulunuyor.
Ev kazaları tüm kazaların yüzde 25’ini oluşturuyor. Uzmanlar ülkemizde yılda yaklaşık 6 milyon insanın ev kazasına uğradığı ve bu kazalarda 3-4 bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyorlar. Düşme, kesiklere bağlı yaralanmalar, yabancı cisimlerle boğulma, zehirlenme, yanıklar, elektrik çarpması en sık görülen ev kazaları arasında yer alıyor. Evde en tehlikeli yerler olarak ise mutfak, banyo ve bahçeler gösteriliyor.
Generali Sigortalıların Güvence Kapsamını Genişletiyor Generali farklı limitlerle hizmete sunduğu “Prestij Ekstra”, “Mini Ekstra” ve “Mini Kişisel Güvencem” ferdi kaza ürünleri ile sigortalıların kaza sonucu vefat ve sürekli sakatlık risklerinin gerçekleşmesine karşı sigortalı ve ailesinin zenginleştirilmiş teminatlar ile güvence kapsamını genişletiyor. Standart olarak sağlanan teminatlar arasında; sigortalının evde, sokakta ya da herhangi bir yerde kişilerin başına gelebilecek bir kaza neticesinde vefat veya sürekli sakat kalması durumunda tazminat ödenmesi ile ortaya çıkabilecek doktor ücreti, ilaç, hastane gibi tedavi masraflarının karşılanması bulunuyor.
Günlük yaşamda sigortalının üzerinde bulundurabileceği nakit para, saat, kredi kartı, kimlik kartları gibi para ile ölçülebilen kıymetlerin gasp veya kapkaç suretiyle çalınması kaynaklı zararların temini de poliçe kapsamında yer alıyor. İşsizlere İlaç Gibi Teminat: Kredi veya Kredi Kartı Borç Ödeme Teminatı Türkiye İstatistik Kurumu 2014 yılı Ağustos verilerine göre Türkiye genelinde 2 milyon 944 bine ulaşan işsizlik rakamları yaşamın bir diğer riskine vurgu yapıyor: İstek dışı işsizlik.
Mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlerin sayısında 2014 yılı Eylül döneminde bir önceki döneme göre 103 bin kişilik artış göze çarpıyor. İstatistikler en fazla işsiz kalan kesim beyaz yakalılar olduğunu gösterirken işsizlerin yüzde 50,1‘ine denk gelen 1 milyon 476 bin kişinin daha önce hizmet sektöründe çalıştığını ortaya koyuyor. Hizmet sektörünü yüzde 17,6’lık oran ile sanayi sektörü ve sırasıyla inşaat sektörü ile tarım sektörü takip ediyor.
Generali Sigorta ferdi kaza poliçelerine ek olarak ilave edilebilen “istek dışı işsizlik” (özel sektör çalışanları için), “geçici iş göremezlik” (devlet memurları ya kendi işini yapan kişiler için) teminatları ile standart teminatlara ilave olarak ürün kapsamı genişletilebiliyor. Generali müşterilerinin kredi veya kredi kartlarına ait finansal yükümlülükleri işsizlik riskine karşı limitler dahilinde altına alınıyor.
Bunun yanında yine ek teminat olarak sunulan “Yıllık Kaza Güvencesi” kapsamında sigortalının ani ve beklenmedik bir kaza neticesinde vefat veya sürekli maluliyet riskine maruz kalması halinde geride kalan sevdikleri için 5 yıl boyunca belirlenen limit dahilinde gelir güvencesi teminatı sunuluyor.
En Çok Okunanlar