Bir web sitesi oluşturmak istemenize rağmen nereden başlamanız gerektiğini bilmiyor musunuz? Endişelenmeyin, teknoloji uzmanı olmanıza gerek yok! HTML, CSS ve kodlama size karmaşık geliyor olsa da günümüzde şık ve profesyonel bir web sitesini ücretsiz olarak oluşturmak artık hiç olmadığı kadar kolay!
Kullanılacak platformlar, sayfanızı tasarlama ve sitenizin reklamını yapma konusunda ipuçları içeren basit rehberimiz ile sitenizi bugün oluşturun.

Öncelikle, oluşturmak istediğiniz web sitesinin türüne karar vermeniz gerekiyor. Yaratıcı bir portfolyo mu, blog mu, bir işletmenin reklamını yapan bir site mi, yoksa bir çevrimiçi dergi mi? Görseller mi yoksa metinler mi ön planda olacak? Bu soruların cevabını verdiğinizde size en uygun web sitesi platformunu seçebilirsiniz. Squarespace ve Weebly özellikle e-ticaret için çok uygundur, Tumblr görsellerinizi sergilemek için idealdir, Wix tasarım konusunda büyük bir özgürlük sunar, Wordpress ise klasik bir blog ve makale içeriği yönetim sistemidir. Ayrıca yerli alternatifleri denemek isterseniz Natrosite gibi araçlardan da faydalanabilirsiniz.

Kurmayı düşündüğünüz sitenin kategorisine göre benzer sitelerin tasarımları ve içerikleri sizin için de yol gösterici olabilir. Örneğin, Altın Örümcek ödüllerini alan siteleri inceleyerek en başarılı sitelerin doğru tercihlerini anlayabilirsiniz. 

Beğendiğiniz web sitelerine göz gezdirirken en cazip özelliklerine dikkat edin. Gezinmek mi kolay yoksa renk paleti mi çok uyumlu? Birçok web sitesi platformu çok sayıda ücretsiz temanın yanı sıra renk paleti ve format gibi öğeleri özelleştirmenize yardımcı olan rehberler sunar.

Hangi platformu seçeceğinize karar verdikten sonra sitenizi ve markanızı oluşturmanın zamanı. Alan adınızı belirleyin ve marka renklerine, logoya, yazı tipine ve web sitenizi temsil eden diğer öğelere karar verin. İsterseniz internette bulabileceğiniz HTML ve kodlama rehberleri ile basit HTML kodları bile ekleyebilirsiniz. Kendi görsellerinizi mi kullanacağınıza yoksa stok fotoğraflar mı satın alacağınıza karar verin ve ziyaretçilerin size ulaşabilmesi için gerekli bilgileri içeren bir iletişim sayfası eklemeyi unutmayın.  

Siteniz hazır olduğunda, reklamını yapmanın ve takipçilere ulaşmanın zamanı. Siteniz için sosyal medya hesapları açın veya sahip olduğunuz sosyal medyalarına bağlantı verin ve özel bir alan adı satın aldıysanız özel bir e-posta adresi oluşturun. Bir blog veya e-dergi kuruyorsanız, arama motoru optimizasyonu (SEO) ve Google Analytics kullanımını da araştırın; böylece, sitenizi ziyaret edenlerin istatistiklerine sahip olabileceksiniz ve web sitenizi daha geniş bir kitleye tanıtabileceksiniz.