Avrupa ile Asya kıtalarını birbirine bağlayan ülkemizin her noktası zenginliklerle dolu. Göz kamaştırıcı bitki örtüleri, eşsiz deniz manzaraları ve asırlardır varlığını sürdüren yapılar… Türkiye’nin her bölgesi bu tür zenginliklerle karşılaşmanız mümkün. Durum böyle olunca ülkemizde yolculuk yapmanın keyfi de bambaşka oluyor. Zira her adımda göz alıcı manzaralar sunan birçok rota mevcut. Eğer siz de bu rotaları merak ediyorsanız işte Türkiye’deki en güzel yollar!

D-400 Karayolu

Bir yanda dağların heybetli yükselişini diğer yanda denizin bin bir tonunu görmek isteyenlerin ilk rotası kesinlikle D440 karayolu olmalı! Datça'dan başlayıp Hakkari'de biten bu yo,l dağlar ve sahiller boyunca eşsiz bir rotaya sahiptir. Bu rotada Akdeniz'in nadide kasabalarını ve doğu bölgesinin kadim topraklarını keşfedebilirsiniz. Ancak bu rotada ilerlemek isteyenlerin araçlarını dikkatli bir şekilde kullanmalarında fayda var. Çünkü D-400 karayolu uçurumlu ve virajlı bir yapıya sahiptir. Bunun için yol boyunca manzaraların keyfini çıkarırken trafik kurallarına da dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Araç arızası ve trafik kazası gibi tehlikelerin maddi yüklerini üzerinizden atmak içinse Generali Sigorta'nın kasko hizmetine göz atmadan geçmeyin!

D-100 Karayolu

Karadeniz'in yemyeşil atmosferinde eşsiz bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse hemen rotanınızı D-100 karayoluna çevirin! Edirne'de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan başlayıp Ağrı'da bulunan Gürbulak Sınır Kapısı'na uzanan bu yol Karadeniz'in göz alıcı doğasını keşfetmek isteyenler için birebir. Halk arasında E-5 olarak da bilinen bu yolu tercih ederek birçok Karadeniz şehrine ulaşabilirsiniz. D-100 karayolunun atmosferi her mevsimde farklı bir deneyim sunar. Yemyeşil doğanın ve karlı dağların ışığında keyifli bir yolculuk için D-100 karayoluna yelken açabilirsiniz.

Çeşme - Bodrum Yolu

Uzun ve zengin rotaları sıraladığımıza göre şimdi kısa ve büyüleyici yollardan bahsedebiliriz. Çeşme - Bodrum rotası bu konuda en sevilen rotalardan birisi. Çeşme kalesi çevresinden başlayan bu yola Ege bölgesinin muazzam güzellikleri eşsiz ediyor. Tarihî ve doğal güzelliklerle çevrili bu yolda ilerlerken hem denizin hem de antik kentlerin tadını çıkarabilirsiniz. Yol boyunca Keçi Kalesi, Efes Antik Kenti ve Şirince gibi saklı güzellikler sizi bekliyor olacak. Yolculuk sırasında bu bölgelerde durarak yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Nevşehir - Ürgüp Yolu (Kapadokya Yolu)

Sıradışı bir seyahat deneyimi yaşamak isteyenler Kapadokya Yolu'nu kesinlikle keşfetmeli. Türkiye’nin en mistik atmosferine sahip olan Kapadokya eşsiz doğal oluşumlarıyla yolcuları mest ediyor. Peribacaları, yeraltı şehirleri ve balon turları ile ünlü bu bölgeye yapacağınız yolculukta bambaşka hissedeceğinizden eminiz. Çünkü yol boyunca devasa peri bacaları ve antik kentler arasından süzülerek ilerleyeceksiniz. Peribacaları görkemiyle fantastik bir deneyim yaşamak istiyorsanız hemen harekete geçin!

Tunceli - Ovacık Yolu

Doğu Anadolu Bölgesi'nin eşsiz rotası ile devam edelim... Munzur Vadisi'nin kalbinde yer alan Tunceli Ovacık yolu doğanın en naif halini keşfetmek isteyenleri çağırıyor. Munzur Vadisi Milli Parkı'ndan da geçen bu yol Munzur Irmağı ve çevresindeki doğa güzellikleri keşfedebilmeniz için ideal. Yol boyunca dilediğiniz konumda durarak Munzur bölgesinin huzur dolu atmosferinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Eskişehir- Han Yolu

Sakin ve konforlu yollarda seyahat etmeyi seviyorsanız Eskişehir Han yoluyla karşınızdayız. Yemyeşil tepelerin arasından uzanan bu yolun her adımında huzur dolu atmosferin farkını hissedeceksiniz. Eskişehir'in Han ilçesine giden bu yol aynı zamanda tarihin zenginliklerini keşfetmeniz için de ideal. Han ilçesi içerisinde bulunan Roma, Bizans ve Frig dönemlerinde kalma kalıntıları keşfetmek için bu yolu kullanabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere ülkemizin her noktasında muazzam rotalar mevcut. Aracınızı tedbirli bir şekilde kullanarak bu yolları güvenle keşfedebilirsiniz. Uzun yolculuk planlarına hazırlıklı olmak için "Uzun Yolda İyi Bir Sürücü Olmanın 13 Püf Noktası" adlı yazımızı da mutlaka inceleyin!

En Çok Okunanlar