Generali Sigorta A.Ş

Marmara bölgesinde yer alan Sakarya'nın şirin ilçesi Sapanca bölgenin gözdesi haline geldi. Doğal güzellikleriyle öne çıkan bu bölge hem lüks işletmeleri hem de doğa ile başbaşa kalınabilecek kamp alanlarıyla seyahat tutkunlarının ortak tercihi. Buna ek olarak bölgenin Ankara, Bursa ve İstanbul gibi büyük kentlere olan yakınlığı da popülerliğinin sebeplerinden birisi. Eğer siz de bu bölgedeki eşsiz doğa güzelliklerini keşfetmek ve keyifli anlar geçirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sapanca'ya geldiğinizde görmeden geçmemeniz yerleri sizin için yazımızda derledik.

 Sapanca Gölü

İlçe merkezinin sadece 1,5 km uzağında olan Sapanca Gölü, bölgenin favori turistik alanlarından birisi. Etrafı ormanlarla çevrili olan göl, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere huzur dolu bir atmosfer sunar. Ayrıca bölgede yer alan konaklama tesisleri ve restoranlar tatil yapmak isteyenler için oldukça cezbedicidir. Bunlara ek olarak Sapanca Gölü çevresinde gerçekleştirebileceğiniz birçok farklı aktivite mevcut. Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve kano yapmak gibi aktiviteler için bölgenin eşsiz doğası sizi bekliyor. Kamp ve piknik gibi aktiviteler gerçekleştirmek isterseniz ise bölgede birçok kamp alanı bulunmakta.

 Maşukiye

Maşukiye'de Sapanca'nın doğal güzellikleriyle meşhur olan bölgeler arasında yer alır. Sapanca'ya yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bulunan bölge, Karadeniz ormanlarını andıran doğasıyla huzur dolu zamanlarınızın garantisi olabilir. Maşukiye, yemyeşil doğasının yanı sıra eşsiz lezzetleriyle oldukça popüler. Bölgedeki nehir kenarında bulunan restoranlarda taptaze alabalık lezzetleri deneyimleyebilir ve Karadeniz kahvaltısıyla güne güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Bunlara ek olarak Maşukiye piknik, kamp ve yürüyüş gibi aktiviteler için de oldukça elverişli. Ayrıca ATV gibi heyecanlı deneyimler yaşamak için de buraya seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz.

Yaylalar

Söz konusu Sapanca olduğunda doğa güzellikleriyle meşhur olan bölgeler saymakla bitmez. El değmemiş bir doğaya sahip olan bölge Maşukiye ve Sapanca Gölü gibi noktaların yanında birbirinden eşsiz yaylalara da ev sahipliği yapıyor. Kamp, piknik, doğa yürüyüşü veya bisiklet gibi doğa aktiviteler için öne çıkan Sapanca yaylarını şu şekilde sıralayabiliriz:

 Soğucak Yaylası

 Kırca Yaylası

 İnönü Yaylası

 Sultanpınar Yaylası

 Acelle Yaylası

 Sapanca'nın çevresinde yer alan bu bölgelerin her birinde doğanın farklı zenginliklerini keşfedebilirsiniz.

Ormanya

Sapanca'nın yaklaşık 6 km uzağında olan Sapanca Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından birisi. Bölgenin en popüler gezi noktaları arasında bulunan Ormanya'da doğanın eşsiz detaylarını keşfedebilirsiniz. Ormanya, koruma altında olan ve rehabilite edilmesi gereken canlıların yuvası. Yani bu bölgede gözlemleyebileceğiniz birbirinden farklı hayvan türü bulunur. Farklı canlılarla tanışabileceğiniz bir seyahat deneyimlemek istiyorsanız Ormanya'yı ziyaret etmeden geçmeyin! Buna ek olarak bölgede kuş gözlem evi, botanik yol, kamp alanı ve orman kütüphanesi gibi alanlar da mevcut. Ormanya'da birbirinden farklı doğa aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Kartepe

Kış aylarında ufak bir kaçamak yapmak istiyorsanız Sapanca yine sizi memnun edebilir. Bölgede yer alan Kartepe, Marmara Bölgesi'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alır. Bölge otel, restoran ve kafe gibi tesisler açısından oldukça zengindir. Ayrıca kayak ve snowboard gibi sporlar için birçok alan Kartepe'nin eşsiz doğasında mevcut. Kış aylarında keyifli bir gezi veya tatil planlıyorsanız Kartepe Sapanca'dan 18 dakika uzaklıkta sizi bekliyor.

Sapanca her bölgesinde barındırdığı doğal güzellikleriyle adeta Marmara Bölgesi'nin gizli bahçesi. Kişisel araçlarınızla bu bölgeyi rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Anca söz konusu seyahat olduğunda güvenliğinizi göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

 

En Çok Okunanlar