Generali Sigorta A.Ş

Evinizi ve içindeki eşyaları çeşitli risklere karşı maddi güvence altına alan konut sigortası genellikle doğal afetler, hırsızlık, yangın, su baskını gibi beklenmedik olaylara karşı koruma sağlar. Konut sigortasının kapsamı poliçeye göre farklılık gösterebilir. Bazı konut sigortalarında sunulan zengin ek teminatlar da pek çok açıdan avantajlıdır. Örneğin, Süper Evim Konut Sigortası ile sunulan zengin teminat seçenekleri kişiselleştirilebilir olmasıyla da ilgi çekicidir. Sigortanın kapsamı ve fiyatını beklenti ve ihtiyaçlarınıza göre belirleyebilme imkanına sahip olursunuz. Konut sigortası ile ilgili merak ettiğiniz daha fazla detay yazımızın devamında sizleri bekliyor!

Konut Sigortası Ne İşe Yarar?

Konut sigortası temelde bir evi ve içerisindeki eşyaları olası bazı risklere karşı koruma altına almaya dayanır dolayısıyla temel işlevi de budur. Kimi konut sigortaları yalnızca evin fiziksel varlığını ve içerisinde bulunan eşyaları güvence altına alırken bazıları ise ev sahibinin birtakım sorumluluklarını da güvence altına alabilir. Dolayısıyla konut sigortası neleri kapsar sorusuna net bir yanıt vermek zordur. Ancak genel olarak konut sigortasının şu kapsamlarından bahsetmek yanlış olmayacaktır:

Konut Sigortası Kapsamları

•    Doğal Afetler: Deprem, dolu, sel veya su baskını, fırtına, yer kayması, kar ağırlığı

•    Grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri ve terör

•    Kişisel ve Kıymetli Eşyalar: Kasa, nakit ve kıymetli evraklar, kıymetli eşyalar, kişisel eşyalar

•    Hırsızlık

•    Sorumluluk ve kişisel koruma

•    Elektronik cihazlar

•    Hizmetli emniyeti suistimal

 Generali Süper Evim Konut Sigortası bu kapsamlara ek olarak Konut Acil Durum Hizmetleri Paketi (Klima ve kombi bakım hizmeti, yürüyen haşere temizlik hizmeti, halı yıkama hizmeti gibi), Aile Sağlık Asistans Paketi (Diş muayenesi, göz muayenesi gibi), Evcil Hayvan Check-up Paketi gibi ek teminatlar da sunar. Her evin ihtiyacının farklı olduğu düşünülürse size en uygun konut sigortası teminatlarını ihtiyaçlarınıza göre seçebilmeniz oldukça avantajlı olacaktır. Detaylı bilgi için Süper Evim Konut Sigortası iletişim formunu hemen doldurabilirsiniz.

Konut Sigortası Zorunlu mu?

 Konut sigortası ile ilgili en çok merak edilen soruların başında konut sigortasının zorunlu olup olmadığı sorusu geliyor. Konut sigortası zorunlu bir sigorta türü değildir. Hatta Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ile ilgili en büyük farkı da budur. Ancak bu sigortanın, deprem sigortasının kapsamadığı pek çok farklı olay ve durumu teminat altına aldığı düşünülürse, konut sigortası yaptırmak pek çok açıdan oldukça avantajlıdır. Bunun yanı sıra konut sigortası yaptırmak her ne kadar zorunlu olmasa da konut kredisi kullanılan durumlarda bankalar konut sigortası yaptırılmasını talep edebilir.

Konut Sigortası Yaptırmanın Avantajları Nelerdir?

Konut sigortası her ne kadar zorunlu bir sigorta olmasa da sunduğu olanaklarla pek çok insanın mutlaka tercih ettiği sigorta türlerinden biri. İşte konut sigortası yaptırmanın avantajlarından bazıları:

•    Konut sigortası hem evinizi hem de evinizin içerisinde bulunan eşyaları ve kıymetli eşyalarınızı ,yani mal varlığınızı, güvence altına alarak, olası birtakım risklere karşı korur.

•    Beklenmedik olaylarla karşı karşıya kaldığınızda bunlarla madden ve manen başa çıkmak zor olabilir. Konut sigortası, madden kolaylık sağlama ve size güvende hissettirme noktasında önemli bir rol üstlenir.

•    Konut sigortası -kapsama göre değişiklik gösterse de- yalnızca evi ve evdeki eşyaları değil ev sahibini de koruma altına alır. Evde ya da evin çevresinde başkalarının yaralanmasına veya mülklerinin zarar görmesine neden olmanız durumunda tazminat ödemeleri sigorta şirketi tarafından karşılanır.

•    Yine kapsama göre farklılık göstermekle birlikte konut sigortaları genellikle ek teminatlar sunar. Bu teminatlar arasında çilingir hizmetinden evcil hayvan check-up hizmetine, otelde konaklama hizmetinden aile sağlık asistans hizmetlerine çeşitli kapsamlar yer alır. İhtiyacınıza uygun olarak bunları konut sigortası poliçenize dahil edebilirsiniz.

•    Konut sigortası olası riskleri engelleyemez ancak olası riskler karşısında yalnız mücadele etmek zorunda kalmamanızın önüne geçer. Bu yüzden kendinizi daha güvende ve huzurlu hissetmenizi de sağlar.

 Konut sigortasının bu ve bunlar gibi avantajlarından yararlanmak için acele edin.

En Çok Okunanlar