Generali Sigorta A.Ş

Herhangi bir kaza, doğal afetler ya da farklı sebepler sonucunda hasar alan aracın tamir edilmesi veya bakımı sırasında, araç sahibine sigorta şirketleri tarafından geçici olarak sunulan araca ikame araç denir. İkame araç sayesinde, aracınız bakımda ya da tamirdeyken siz günlük yaşantınıza devam edebilir, araç konforunuzu sürdürebilirsiniz. İkame araç hizmeti ile ilgili birtakım şartlar ve bilinmesi gereken önemli noktalar bulunur. Bu noktaları sizler için derledik!

Kasko İkame Araç Şartları Nelerdir?

Aracın başına gelen her hasar ve kaza sonucunda sigorta şirketleri ikame araç desteğinde bulunmayabilir. Kasko ikame araç şartları teminatınıza göre farklılık gösterebilir. Bu yüzden Kasko teminatınızda bulunan kriterleri ayrıntılı bir şekilde incelemeniz, güvence kapsamınızı bilmeniz açısından önem arz eder. İkame araç şartları her ne kadar sigorta firmasına ve poliçe kapsamına göre değişiklik gösterse de genel bazı şartları şu şekilde sıralamak mümkün:

-    Kasko ikame araç hizmetinden yararlanabilmeniz için sigorta şirketinizle aranızdaki sözleşmede “ikame araç kullanma teminatının” bulunması gerekir,

-    Aracın kaza ya da doğal afet sonucunda kullanılamayacak kadar hasar almış olması gerekir. Dolayısıyla bir eksper tarafından raporlanmalıdır.

-    İkame araç temini için kimi sigorta şirketleri aracın onarımının 24 saat kimileri ise 48 saati geçmesi şartı sunmaktadır.

-    Yine sigorta şirketlerine bağlı olarak farklılaşmakla birlikte ikame araç hizmeti genellikle sigorta sahibine yılda en fazla 2 defa sağlanmaktadır.

-    Aracın aldığı hasar sigorta şirketinin verdiği teminatlar içerisinde olmalıdır.

 İkame Araç Nasıl Alınır?

 Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun teminat seçenekleri sunan Generali Sigorta Kasko poliçesi, ikame araç gibi hizmetleriyle de sürücülere birçok kolaylık sağlar. Aracınız herhangi bir kaza geçirdiğinde çekici hizmetinin Generali Sigorta Hizmet Sağlayıcısı tarafından alınmış olması durumunda teminatınıza uygun olarak ikame araç hizmetinden yararlanabilirsiniz. Kaza veya arıza halinde tercihinize göre yılda 2 kez 5, 7, 10 ve 14 güne kadar hizmet alabilirsiniz. Parça bulmanın gecikmesi ya da servis yoğunluğu sebebiyle araç onarım süresi uzayabilir. Bu durumda ikame araç süresi 14 günü geçmeyecek kadar uzatılır. (Yurt dışından parça beklenmesi hariçtir.)

 Arıza durumlarında ikame araç nasıl alınır diye soracak olursanız… Aracınızın bulunduğu yetkili servisten ya da tamirhaneden arıza raporu alarak Generali Sigorta Kasko kapsamında sunulan ikame araç hizmetinden faydalanabilirsiniz.

 İkame Araç Bedeli Nedir?

 İkame araç bedeli hasar görmüş bir aracın tamir edilmesi veya bakımı sırasında geçici olarak sağlanan araç için ödenen bedeldir. Bu bedel, genellikle sigorta poliçesinde belirtilen kapsama alanına ve koşullara bağlı olarak değişebilir. Trafik sigortası ikame araç verir mi ya da ikame araç bedeli öder mi gibi sorular da sürücüler tarafından merak ediliyor. Ancak ikame araç bedeli trafik sigortasının teminat limitleri dışındadır. Dolayısıyla eğer Kasko sigortası yaptırırsanız ikame araç hizmetlerinden yararlanabilmeniz mümkün olur.

İkame Aracı Kimler Kullanabilir?

Kasko sigortası kimin üstüne ise alınan ikame aracı da sadece o kişi kullanabilir dolayısıyla ikame araç ikinci kişiler tarafından kullanılamaz. İkame aracın ikinci kişiler tarafından kullanılması sonucunda oluşan herhangi bir hasar sigortalı tarafından karşılanır. İstina olarak; engelli araçlarında kişinin varisi sigorta şirketi onayı alarak ikame aracı kullanabilir. Kasko İkame

Araç Süreci Kaç Gün?

 Generali Sigorta Kasko poliçesi kapsamında, kaza veya arıza halinde tercihinize göre yılda 2 kez 5, 7, 10 ve 14 güne kadar hizmet alabilirsiniz. İkame otomobil konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenleri sizler için yazdık. Okumak için tıklayın!

En Çok Okunanlar