Generali Sigorta A.Ş

Sürücülerin hem kendilerinin hem araç içindeki sevdiklerinin hem de diğer yol sürücülerinin güvenliğini sağlayabilmeleri için güvenli sürüş tekniklerini bilmeleri ve seyir halindeyken buna dikkat etmeleri son derece önemli. Sürücünün sürüşün her anında araca tam hakimiyet sağlaması için sürüş esnasında tüm odağını yola vermesi bu noktada atabileceği ilk adımlardan biri. İleri ve güvenli sürüş teknikleri konusunda daha fazla detay yazımızın devamında sizleri bekliyor!

Güvenli Sürüş Teknikleri Nelerdir?

Yolda güvenliği sağlamak için kullanabileceğiniz çeşitli stratejilerden bazıları şunlar:

•    Kritik güvenli sürüş davranışlarından biri elbette yola odaklanmaktır. Dikkatli ve odaklanılmış bir sürüş içinse telefona bakmamak, yol ve trafik kurallarına dikkat etmek önemlidir. Sürüş esnasında telefona bakmak ya da telefonla konuşmak dikkat dağıtıcı olduğu için kaza riski doğurabilir. Öyle ki meydana gelen pek çok trafik kazası, dikkatsizlikten kaynaklanır. Sürüş esnasında ayrıca sürekli olarak trafik işaretlerini, sinyalleri ve diğer araçları gözlemlemeniz önemli.

•    Güvenli sürüş için önemli noktalardan biri de hız sınırlarına uymak. Ayrıca havanın ve yolun durumuna göre hızınızı ayarlamayı da ihmal etmeyin. Yağmurlu, sisli, karlı havalarda hızınızı düşürün; sinyallerinizi açın ve daha dikkatli sürün.

•    Sürücülerin en çok ihlal ettiği kurallardan biri takip mesafesini doğru ayarlamamak. Ani fren durumlarında zincirleme kazaların meydana gelmesinin en büyük sebebi de bu. Dolayısıyla önünüzdeki araçla aranızda yeterli mesafeyi bırakmaya dikkat edin, bu mesafe hızınıza ve yol koşullarına bağlı olarak değişecektir.

•    Savunmacı sürüş olarak adlandırılan sürüş stratejisi de yine pek çok olası riski önlemek açısından değerlidir. Diğer sürücülerin olası hatalarını öngörerek ve buna göre pozisyon alarak, ani durumlara karşı hazırlıklı olabilir ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

•    Güvenli sürüş için trafik kurallarına uyun, şerit disiplinine dikkat edin.

•    Yan ve dikiz aynaları sık sık kontrol edin, kör noktalara bakın.

•    Güvenli gece sürüşü için uzun ve kısa farları doğru bir şekilde kullanın. Diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmamaya ve dikkatlerini dağıtmamaya özen gösterin. Karanlıkta görüş mesafesi daha düşük olduğu için hızınızı azaltın.

•    Alkollüyken kesinlikle araç kullanmayın.

•    Yorgunken araç kullanmayın eğer araç kullanırken yorulduğunuzu hissederseniz mutlaka molalar verin ve dinlenin.

Güvenli Sürüş İçin Araçta Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Güvenli bir sürüş sürücü dikkatinin yanında aracın bakımı ve durumu ile de doğrudan ilgilidir. Güvenli sürüş için araçta dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardır:

•    Aracınızın düzenli periyodik bakımını ihmal etmeyin.

•    Uzun yola çıkmadan önce frenleri, farların durumunu mutlaka kontrol edin.

•    Lastiklerin hava basıncını düzenli olarak kontrol edin. Düşük veya yüksek hava basıncı, lastiklerin aşınmasına ve yakıt tüketiminin artmasına neden olabilir.

•    Akü kontrolünü de ihmal etmeyin. Akü bağlantı noktaları ve terminalleri temiz ve sıkı olmalıdır. Akü suyu seviyesini kontrol edin ve gerekiyorsa saf su ekleyin.

•    Ayrıca hem güvenli hem de konforlu bir sürüş için klima, ısıtma sistemi, koltuklar, emniyet kemerleri ve diğer iç aksamların düzgün çalıştığından da emin olun.

Güvenli sürüş teknikleri ile her yolculuğunuzun güvenle geçmesi temennimiz. Eğer olası bir kaza ile karşı karşıya kalırsanız riskleri güvence altına almanızın yolu Kasko Sigortası’ndan geçiyor. Generali Sigorta Kasko tekliflerini değerlendirerek hem beklentinize hem de bütçenize en uygun poliçeyi tercih edebilirsiniz. Üstelik online ödeme kolaylığı ve 9 aya varan taksit imkânı da sizleri bekliyor!

 

En Çok Okunanlar