Evinin kapılarını köpek dostuna açmaya karar verdiysen bir takım hazırlıklar yapman gerekebilir. Yaşam alanını onun da konforunu gözeterek düzenlemen her ikiniz içinde rahat bir ortam yaratır. Hem yaşam alanında hazırlık yapmak hem de köpek bakmak için gerekenler konusunda hazırlanmak seni yeni sürece rahat bir şekilde alıştırır. Öyleyse nedir bu hazırlıklar? Evde köpek beslemek için hangi ürünler neler gerekir?

Evde Köpek Beslemek için Gerekenler

Köpek Bakmak için Gerekli Malzemeler

1. Mama ve su kabı: 

Beslenme en öncelikli konu. O nedenle köpeğin için yaşına ve boyutlarına göre en sağlıklı malzemeden üretilmiş bir çift mama ve su kabı edinmelisin. Köpekler büyük bir iştahla ve dağınık şekilde yemeyi sevdikleri için de kapların altına su geçirmez pedler serebilir ya da kapları kolay temizlenebilir zeminlerde bulundurabilirsin. Evlerde köpekler için mama ve su kapları genelde mutfak gibi zemini fayans olan yerlerde konumlandırılır. Sen de aynı şekilde mutfakta bulundurmayı tercih edebilirsin.

2. Tasma: 

Yavru köpek sahiplendiysen ve eğitim vermeyi düşünüyorsan tasma bu konuda en büyük yardımcın olabilir. Evde takılan tasma, dışarıya çıkarken takılan tasma ya da sadece eğitim sırasında takılan tasmalar kullanılması halinde köpek ne olacağını bilir ve yapılacak aktiviteler de buna göre daha kolaylaşmış olur. Bu nedenle özellikle bir eğitim tasması edinmek faydalıdır. Köpeğine eğitim vermek konusunda yeterli zamanın olmadığını düşünüyorsan bu konuda hizmet veren köpek eğitim merkezlerinden de profesyonel şekilde destek alabilirsin.

3. Ödül mamaları: 

Sadece eğitim verirken doğru yaptığı bir hareket için köpeği övmek ve ödül maması vermek onun yaptığı davranışı pekiştirmesini büyük oranda kolaylaştırır. Ama unutulmamalı ki ödül maması sadece eğitim sırasında köpeğe verilmelidir. Aksi takdirde verilen eğitim faydalı olmayabilir.

4. Oyuncaklar: 

Çalışıyorsan ve köpeğine ayırdığın zaman kısıtlı kalıyorsa onun tek başına sıkılmasını önlemek için oyuncaklar alabilirsin. Böylece senin olmadığın anlarda köpeğinin de sıkılmasını engelleyebilirsin. Dişleyerek oynamayı seven köpekler için yapılan oyuncaklar onların saatlerce sıkılmadan oynamalarını sağlayabilir.

5. Köpek yatağı: 

Evin bir bölümünü köpeğine ayırarak onun rahat edebileceği büyüklükte bir yatağı oraya yerleştirebilirsin. Böylece köpeğinde kendine özel alanı olduğunu öğrenecektir. Köpek yatağı alırken köpeğin cinsi, büyüklüğü ve yaşı gibi faktörleri de gözetmen gerekir. Sağlıklı malzemeden yapılmış, dayanıklı bir yatak olması oldukça önemli. Bir diğer önemli konu da köpeğin yatağının yeri çok sık değişmemelidir. Kendi alanı olarak belirlediği yerin sürekli değişmesi köpeğinde huzursuzluğa ve gerginliğe yol açabilir.

6. Ağız, diş ve tüy sağlığı: 

Köpeğinin bakımlarını düzenli olarak yapman, ileride oluşabilecek çeşitli hastalıkların da önüne geçer. Düzenli olarak dişlerinin fırçalanması ya da doğru tarakla tüylerinin fırçalanması sayesinde hem köpeğin rahat edecektir hem de olası sağlık sorunları önlenecektir. Köpeğin için en doğru şampuanı temin ederek onu kendi evinde de düzenli aralıklarla yıkayabilirsin. Yıkama konusunda endişelerin olursa veterinerinden de destek alabilirsin.

7. Köpek taşıma çantası: 

Büyük ya da küçük ırk fark etmeden köpeğini acil durumlarda taşımanı kolaylaştırabilecek, uygun büyüklükte bir taşıma çantası temin etmelisin. Küçük ırk köpekler için taşıma konusu daha kolay gibi görünse de büyük köpeklerinde acil durumlara karşı bir taşıma çantalarının bulunması oldukça faydalı olur.

8. Kaka toplama poşeti: 

Köpeğini eğiterek ona tuvalet saatlerini öğretebilirsin. Ancak yine de kısa süre için dahi olsa köpeğinle dışarıya çıktığında yanına bir poşet almak seni olası sürprizlere karşı hazırlıklı kılar.

9. Köpek pedi: 

Yavru köpeğini tuvalet eğitimi için henüz dışarı çıkarmaya alıştırmadıysan evde kullanacağın köpek pedleri yardımcın olabilir. Hem yavru köpekler hem de küçük ırk köpekler için üretilen pedler, köpeğinin tuvalet sorununu çözmede kolaylık sağlayabilir.

Hazırlıklar tamamlandıysa evinin kapılarını sevimli köpeğine açmaya artık hazırsın!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

En Çok Okunanlar